Bröllopstårtor

Sommaren anses vara högsäsong för bröllop men vi gör bröllopstårtor under hela året. Det är olika trender för varje år och att hålla sig ajour med dessa är rätt svårt. Detta gör att vi håller en öppenhet för alla önskemål och kan tillgodose de flesta.

När ett brudpar kontaktar oss för att beställa en bröllopstårta , bokar vi först in ett möte för provsmakning av några fyllningar. Detta är kostnadsfritt och vi använder detta tillfälle till att lära känna brudparet lite mer och diskutera igenom deras tankar och önskemål.                                      

 Många brudpar har ett tema med färger och former. De har alla kommit olika långt i sin planering och många har fullständig koll på allt. Men även spontana bröllop som innebär kortare tid att fixa allt på, förekommer också. VI är vana vid det mesta och har vi bara plats i vår orderbok så brukar vi kunna lösa det mesta även med kort varsel.

Den största utmaningen vi tagit var att kunden kom i panik med kris i tårtlägret på torsdagen och bröllopet skulle vara samma lördag, och undrade om vi kunde hjälpa. Målet var en stacktårta med 2 sidor med rejäla motsatser. Ena sidan en vit romantisk vacker med blommor slingrande över det draperade ”tyget” av marsipan. Andra sidan skulle vara avengers med olika superhjältars kännetecken och färger på var sin våning. Resultatet blev fantastiskt och häftigt.
 

Det är alltid bra om det finns färgprov, i form av bilder, inbjudningskort eller annat som vi  kan använda till att få fram den speciella färgen för just det brudparets tårta. Då allt är handgjort så tar det lite tid att skapa alla separata detaljer, och sedan sätta samman dem, till förhoppningsvis en fullträff. Det gör att vi optimalt behöver beställningen senast 1 månad före bröllopsdagen, men ju tidigare den kommer in desto större val finns. Det betyder att ju tidigare man kommer desto säkrare kan man få den tid, leverans, tårtställning och komplicerade dekorer och strukturer som man helst vill ha. Men man ”hugger inte beställningen i sten” utan kan ändra färger former dekorer smaker och allt egentligen fram till en månad före ”dagen”. Det enda som blir mindre flexibelt med tiden är fullständig avbeställning och med det återbetalning av handpenningen.

Vi tar ut XXX% vid beställningstillfället och tårtan skall vara fullbetald senaste 1 månad före leveransdagen. Från den dagen beräknar vi vårt arbete som påbörjat och beställningen börjar kosta pengar i arbetstid, material och så vidare samt att den tar upp en värdefull plats i vår orderbok som i annat fall skulle fyllts av annan kunds önskemål, som vi kanske blivit tvungna att avvisa på grund av arbetstid och bördan.

2017-09/br-llopst-rta01
2017-09/br-llopst-rta06
2017-09/br-llopst-rtor02
2017-09/br-llopst-rtor03
2017-09/br-llopst-rta05
2017-09/br-llopst-rta04