Beställning

Alla våra beställningar ställs samman i vår orderbok, och med hjälp av den organiserar vi vår arbetstid. Detta innebär att varje tårta får en speciell tid den skall avhämtas eller levereras, och de skapas i den ordningen. Många tror att det inte borde ta så lång tid att sätta ihop en tårta och visst är vi erfarna och kanske kan jobba snabbare än många men att snabba på skapandet gör att resultatet blir sämre.. Vid beställningen frågar vi därför efter vilken tid tårtan behöver hämtas för att kunden själv inte skall behöva stressa. Ibland kan det innebära att tårtan måste avhämtas dagen före, något som man kanske inte tänkt på. Men även tillgång till kylskåp som kan hysa tårtan behöver en tanke redan vid beställningen. 

VI har ett beställningsformulär som vi fyller i och detta är detaljrikt just för att inte missa några viktiga delar. Vi behöver veta smak på botten och fyllningarna, vad den skall täckas med och vilken färg täcket skall ha. Vi vill veta vilket utseende den skall ha, samt om det skall finnas någon text. Önskas några särskilda dekorer, blommor eller annat, eller om vi får fria händer.                            Vi vill gärna ha ett eller två ledord att jobba mot för bästa resultat, och de kan vara i stil med. lekfullt, stilrent, romantiskt, färgglatt, bling, minimalt, festligt eller liknande.

Finns förebilder som den skall ha likhet  med.. dekorer som skall likna någon eller kanske en annans skapelse att efterlikna. Det viktiga är att minnas, att då man önskar en likadan tårta som en redan gjord tårta, så kommer alltid skillnader att förekomma. Det går helt enkelt inte att kopiera en tårta till fullo. Det blir alltid avvikelser beroende på material, storlek  och framför allt att det är hantverk.

Avbeställning
 

Betalning
Vi tar kontant, kort eller swish.

Avhämtandet
Några råd för hantering av tårtorna för bästa hållbarhet. En tårta är levande och tål inte oförsiktig hantering.
Ju större tårta desto tyngre är den och lätt att skada på olika sätt. Är den i flera våningar, är det alltid störst tryck på nedersta tårtan och att hantera den rätt är viktigt att tänka på.

Bär den rätt - håll mitt under tårtan antigen med handens fingrar spridda för större stöd eller med båda händerna under. Detta gäller hela tiden inte bara vid hemresan. Vanligaste felet till att tårtan skadas är att man bär den i tårtbladet. Dessa är av papp och att bära i detta kommer att böja den vilket bryter sönder nedre delen av själva tårtan och trycker sönder och flyttar på de nedre dekorerna så de inte kan återställas. 
Placera den rätt i bilen -  den skall stå så plant det går. Helst i bagageutrymmet där golvet vanligen är platt. Golvet i bilen fungerar också men att ställa den lutande i baksätet gör att vibrationerna från resan sakta kommer att skaka om hela tårtan vilket försvagar strukturen och får tårtan att kollapsa på sikt. Dessa skador kanske märks först då den skall presenteras.

Tårtan behöver kyla som annan känslig mat. Värme och fukt skadar tårtan alltid mer eller mindre. Den tål INTE att stå i ett utrymme över 8+ utan att förändras. Att ”snabbt” handla efter man hämtat tårtan är ingen bra ide under större delen av året.

I och med att tårtan hämtas och lämnar vår omsorg, lämnas också ansvaret för den. Detta betyder att vi INTE ersätter tårtan om den skadas eller på annat sätt förändras från det skick den hämtades.

Frågor inför beställning – vad behöver vi svar på

  • Till vilket datum? Vilken tid vill du helst hämta (under vår öppettid för önskad dag)
  • Hur stor tårta vill du ha?
  • Vill du ha text på?
  • Vilka smaker?
  • Vilken typ av täckning , marsipan sockerpasta, smörkräm annan.
  • Hur skall den se ut – gärna med bilder som inspiration
  • Färger på täckning och dekorer text och annat
  • Namn telefonnummer emailadress
  • Vi återkommer med återkoppling om dina önskemål och skapar en beställning

Maila svaren till info@tartverkstan.com